Powerwalking

Vind je de sportschool niks en is hardlopen te belastend voor je lichaam?
Wie weet is Powerwalk ook iets voor jou!
nonbreakingspace

Bewegen is gezond voor je lijf en hoofd. We weten het allemaal, maar toch komt het er vaak niet van. De stap om een sportschool te bezoeken of de hardloopschoenen aan te trekken, is vaak te groot of we voelen ons hier niet prettig bij. In dat geval kan Powerwalking een uitkomst voor je zijn.Powerwalking is “krachtig lopen”, de sterke afzet van je voeten in combinatie van een krachtige armbeweging maakt dat veel spieren tegelijk actief zijn. Je hartslag komt zo op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden.

Powerwalking is geen hardlopen of snelwandelen, maar een natuurlijke vorm van bewegen met weinig weerstand. Een groot voordeel vergeleken met bijv. hardlopen is dat powerwalken veel minder je gewrichten belast. Hardlopen geeft een vrij grote schok bij het neerkomen, wat relatief zwaar is voor onder meer je knieën.

Met powerwalken heb je dit niet en hierdoor heb je minder kans op blessures. Het is daarom ook erg geschikt voor ouderen, zwaardere mensen of mensen die knie- of rugklachten hebben, of ongetraind zijn. Het heeft geen competitie beding en iedereen kan het zo intensief doen als hij/zij wil of kan.

We wandelen in een groep van maximaal 10 personen waarin we op elkaar wachten en elkaar aanmoedigen. Tijdens de powerwalk-training van 8 lessen, neem ik je mee om de technieken van powerwalk te leren, zodat ook jij continue beter wordt en werkt aan kracht en conditie.

Niks geen ingewikkelde apparaten, maar gewoon in je sportkleding in de buitenlucht. Zorg dat je kleding kiest waar je vrij in kan bewegen en die ook kan ademen. Qua schoeisel trek je fijne comfortabele schoenen aan zoals hardloopschoenen, wandelschoenen of gewone sportschoenen.

Kortom, powerwalking is een doeltreffende manier om fit te worden of te blijven. Gezellig samen met een groep in de mooie omgeving van Liempde.
Ben jij er klaar voor, doe je mee?

Kosten

  • 8 lessen Powerwalking in een groep op de geplande datums: €60,00 per persoon
  • Losse lessen Powerwalking €10,00 (alleen in de eerste 2 keer van de training)
  • Factuur wordt via mail toegestuurd, je kunt pas meedoen als deze is betaald.
  • Er is ook een aantrekkelijk combipakket mogelijk met voedingsconsulten. Kijk bij tarieven voor dit pakket.

Aanmelden

via info@zo-oke.nl